Kleur-lichttherapie versterkt onze geest

Kleuren en licht zijn in ons dagelijks leven zodanig veel aanwezig dat we er niet bij stilstaan en zelfs vergeten welke rijkdom aan energie en kracht ze bevatten. De kleuren van het licht hebben een immens effect op de mens. Ze hebben zowel een beslissende invloed op ons psychisch evenwicht als ook op ons fysiek welzijn.

Rood licht is warm licht. Rood is de kleur van de liefde en het bloed en bewerkstelligt in ons meer activiteit, temperament en energie. Het veroorzaakt tevens beweging en levensvreugde. Het rode licht activeert en vitaliseert onze energiestroom, het bloed en geeft ons doorzettingsvermogen, vastberadenheid en weerstand. Het bevordert de doorbloeding, stimuleert de ademhaling en bevordert de aanmaak van rode bloedcellen. Rood licht werd met succes gebruikt bij reuma en gewrichtsaandoeningen. Bovendien bevordert rood licht de energiehuishouding en stimuleert het de stofwisseling.

Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat rood – en infrarood licht grote voordelen heeft voor het weefsel. Het is bekend dat ze ten minste 25 verschillende positieve veranderingen in de cellen kunnen veroorzaken. Het rode licht dringt tot 10 mm diep in de huid. In deze omgeving vloeit het bloed langzaam, wat zeer bevorderlijk is voor de opname van lichtenergie.

Dit proces heet foto-modulatie. De huidcellen vangen de kleur trillingen op en geven deze door aan de hersenen. De receptoren in de hersenen zetten deze informatie om in zowel emotionele als fysieke acties.

Wat Photonentherapie voor u kan betekenen

“Photonen- lichttherapie Cura-Lux kan deze situatie verhelpen door het regelen van onze biologische klok. Hierdoor kunnen we beter denken, voelen en beter slapen, we genieten derhalve intensiever van het leven...”